01 leather touch final new logo png

 

 

Φροντίδα και καθαρισμός της δερμάτινης τσάντας σας  

Το δέρμα που χρησιμοποιούμε στα προϊόντα μας είναι κορυφαίας ποιότητας και με το πέρασμα του χρόνου θα το βλέπετε να "μεταμορφώνεται" σε όλο και πιο όμορφο και "ζεστό" δέρμα. Η καθημερινή και συνεχής χρήση του σε όλες τις συνθήκες, όπως έντονος ήλιος, έντονη βροχή, καυσαέριο, σκόνη αλλά και σε ανθρώπινους παράγοντες όπως σπρέι, αρώματα, ακόμα και λάδια κτλ, μπορεί να ταλαιπωρήσει το δέρμα. 

Εφόσον επιθυμείτε να διατηρήσετε την τσάντα σας σαν καινούργια και να τη νιώθετε όπως την πρώτη μέρα που την αγοράσατε σας συστήνουμε να την καθαρίζετε κάθε μήνα με ένα ελαφρώς νωπό και καθαρό ύφασμα. Αν θέλετε ακόμα μεγαλύτερη φροντίδα, τότε ιδανικά κάθε έξι μήνες, "περάστε" την δερμάτινη τσάντα ή τη βαλίτσα σας με μια μικρή ποσότητα κρέμας καθαρισμού δέρματος. Μπορείτε να προμηθευτείτε τέτοιες κρέμες και από την εταιρία μας στην ενότητα Leather Care, ενώ σας προτείνουμε να προμηθευτείτε την Creme Essentielle που περιέχει αλόη [θα την βρείτε στην κατηγορία Leather Care], που είναι ιδιαίτερα ευεργετική για το δέρμα.

Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε κρέμα από οποιουδήποτε κατασκευαστή. Θα πρέπει όμως να θυμάστε να μην χρησιμοποιείτε ποτέ καθαριστικά που περιέχουν οινόπνευμα. Επίσης ελέγξτε την κρέμα που αγοράσατε, διότι ορισμένες μπορεί να προκαλέσουν διαβάθμιση του φυσικού χρώματος του δέρματος εξαιτίας χημικών που μπορεί να περιέχουν. Η εταιρία μας δεν μπορεί να εγγυηθεί για τις κρέμες που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κρέμα τρίτου κατασκευαστή, παρακαλούμε επαλείψτε πρώτα ένα μικρό μη εμφανές σημείο της τσάντας ώστε να βεβαιωθείτε για την καταλληλότητα της κρέμας. Μη χρησιμοποιείτε σαπούνι για τον καθαρισμό της δερμάτινης τσάντας σας!

Να θυμάστε ότι το δέρμα που χρησιμοποιούμε στα προϊόντα μας είναι άριστης ποιότητας και απαιτεί απλή φροντίδα αλλά και λίγη προσοχή για να είναι πάντα καθαρό και ζωντανό, όπως ακριβώς και το ανθρώπινο δέρμα.

Φροντίστε να προστατεύετε το δέρμα από την επαφή με καλλυντικά όπως make-up, από φαγητό και κηλίδες λαδιού. Αν πέσει λάδι ή άλλο υγρό που υποψιάζεστε ότι μπορεί να αφήσει κηλίδα, στην δερμάτινη τσάντα σας, πρέπει να θυμάστε ότι η ταχύτητα με την οποία θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα είναι μείζονος σημασίας. Όσο λιγότερο έχει αποροφηθεί το υγρό από το δέρμα τόσο πιο εύκολο είναι να το καθαρίσετε. Αν περάσουν αρκετές ώρες μέχρι να αποφασίσετε να καθαρίσετε την τσάντα σας, τότε δεν θα καταφέρετε να απομακρύνετε εντελώς τον λεκέ, διότι πλέον θα έχει απορροφηθεί και στεγνώσει τελείως. 


Άρα 

  • Ασχοληθείτε με το πρόβλημα όσο πιο γρήγορα μπορείτε.
  • Ρίξτε επάνω στο σημείο που έπεσε το υγρό, αρκετή ποσότητα ταλκ. Το ταλκ είναι εξαιρετικό στο να απορροφά την υγρασία και θα "τραβήξει" αμέσως οποιοδήποτε υγρό έχει πέσει στην τσάντα σας. θυμηθείτε να μην τσιγκουνευτείτε στην ποσότητα που θα ρίξετε. Αν δεν έχετε ταλκ, τότε επίσης καλή δουλειά κάνουν το αλεύρι και η μαγειρική σόδα (baking powder).
  • Αφήστε το περίπου 1 ώρα και μετά αφαιρέστε το πολύ Talk από την τσάντα και στην συνέχεια με ένα πανάκι καθαρίστε τα τελευταία υπολείμματα Talk. Δείτε κατά πόσο βελτιώθηκε το πρόβλημα. Αν δεν έχει φύγει τελείως τότε ξαναβάλτε ταλκ και να αφήσετε την τσάντα σας όλη την νύχτα με αυτό. Το πρωί το πρόβλημα θα έχει εξαφανιστεί ή θα είναι ανεπαίσθητο.  

Αποφεύγετε να εκθέσετε την τσάντα σας σε βροχή, και ειδικότερα σε έντονη βροχή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κανένα δέρμα δεν θα επηρεαστεί μόνιμα από την βροχή αλλά και κανένα δέρμα δεν την συμπαθεί. Κάποια δέρματα όπως το Suede είναι πολύ ευαίσθητα και θα αλλάξουν χρώμα από την βροχή. Μην πανικοβληθείτε, μόλις το δέρμα στεγνώσει θα επανέλθει στην αρχική του όψη. Σε περίπτωση που η τσάντα σας έχει βραχεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, 

  • Μην δοκιμάσετε να την στεγνώσετε σε καλοριφέρ, με πιστολάκι μαλλιών ή άλλες πηγές θερμότητας! Η απότομη θερμότητα θα κάνει μεγάλη ζημιά στο δέρμα
  • Απλά σκουπίστε την με ένα καθαρό πανάκι.  

Αν στην τσάντα σας κολλήσει τσίχλα την οποία δεν μπορείτε να βγάλετε με το χέρι, τότε παρακαλούμε να μην χρησιμοποιήσετε αιχμηρά αντικείμενα γιατί το μόνο που θα κάνετε θα είναι να χαράξετε το δέρμα. Επικοινωνήστε μαζί μας να σας προμηθεύσουμε μια κρέμα καθαρισμού ειδικά για τέτοιες περιπτώσεις.

Αν η τσάντα σας γδάρθηκε πολύ από αιχμηρό αντικείμενο με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί εμφανές και σοβαρό πρόβλημα, τότε παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας προμηθεύσουμε κρέμα επιδιόρθωσης του χρώματος από τον κατασκευαστή μας, ή θα την στείλουμε για επιδιόρθωση. Αν αποφασίσετε να κάνετε χρήση της κρέμας επιδιόρθωσης χρώματος μόνοι σας, παρακαλούμε να δοκιμάσετε πρώτα την κρέμα σε ένα σημείο που δεν είναι εμφανές.

  • Όταν αποθηκεύετε το προϊόν φροντίστε να το βάλετε στην υφασμάτινη τσάντα αποθήκευσης που παραλάβατε μαζί με την αγορά σας, ώστε να «αναπνέει» το δέρμα, ενώ ταυτόχρονα να προστατεύεται από τη σκόνη.
  • Φροντίστε να αποθηκεύετε την τσάντα σας σε σκιερό μέρος (π.χ. σε μια ντουλάπα ρούχων)  ώστε να μην εκτίθεται άμεσα σε μακρόχρονη ηλιακή ακτινοβολία, αλλά και χωρίς υγρασία.
  • Μην εναποθέτετε επάνω από την δερμάτινη τσάντα σας μεγάλο βάρος, διότι μπορεί στην μακρόχρονη αποθήκευση να τσακίσει το δέρμα.  

Λαμβάνοντας υπόψη σας τα παραπάνω, θα εξασφαλίσετε ότι η αγορά σας θα παραμείνει σε άριστη κατάσταση για αρκετά χρόνια.  

Οι παραπάνω οδηγίες είναι προς ενημέρωση των ενεργειών που πρέπει να κάνουμε ώστε η τσάντα μας να επανέλθει κατά το δυνατόν στην αρχική της κατάσταση μετά από μια "ατυχία" που μας συνέβη. Βέβαια, επειδή πάντα η πρόληψη είναι καλύτερη από οποιαδήποτε θεραπεία, πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν αρκετά προϊόντα που υπόσχονται άριστη φροντίδα, συντήρηση ακόμα και πρόληψη για τυχόν προβλήματα που θα συναντήσετε. Ακόμα δε και στις περιπτώσεις που ένα τέτοιο προϊόν δεν θα καταφέρει να εμποδίσει την ζημιά, εντούτοις θα βοηθήσει σημαντικά τόσο στον περιορισμό της, όσο και στην επαναφορά της τσάντας σας στην αρχική της κατάσταση.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων προϊόντων είναι τα σπρέι αδιαβροχοποίησης που όχι μόνο προστατεύουν την τσάντα σας από την έντονη βροχή, αλλά ταυτόχρονα γυαλίζουν, ενυδατώνουν και περιποιούνται το δέρμα!  Τέτοια προϊόντα κυκλοφορούν αρκετά στο εμπόριο, άλλα δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε την αποτελεσματικότητα τους. Μπορούμε όμως να σας εγγυηθούμε  τα προϊόντα που θα βρείτε στην κατηγορία Leather Care, είναι εξαιρετικής ποιότητας κατασκευασμένα από φυσικές πρώτες ύλες και εγγυώνται άριστα αποτελέσματα στην φροντίδα της τσάντας.

Σας προτείνουμε να δείτε το Super Protector - σπρέυ για αδιαβροχοποίηση και προστασία λεκέδων, ή το πραγματικά εξαιρετικό Σετ Περιποίησης Δερμάτινων προϊόντων  που αποτελείται από Creme Essentiel με Aloe Vera και σπρέυι αδιαβροχοποίησης με λάδι Αβοκάντο! Μπορείτε να δείτε στην ενότητα Leather Care, και σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα! Θα σας εντυπωσιάσουν με την αποτελεσματικότητα τους! 

Leather care set
Σετ προστασίας και αδιαβροχοποίησης δερμάτινων προΐόντων


Στην LeatherTouch χρησιμοποιούμε μόνο την εξωτερική στρώση του δέρματος που είναι η πιο λεπτή, πολυτελής και η πλέον καλύτερη ποιότητα δέρματος για τα προϊόντα μας.  Αυτό κάνει και τα προϊόντα μας μοναδικά τόσο σε ποιότητα όσο και σε ομοιομορφία και ζωντάνια στο χρώμα τους, ενώ επιφάνεια τους είναι η πιο λεία και μαλακή που έχετε πιάσει ποτέ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όλες οι δύσκολες συνθήκες να μην επηρεάζουν τα προϊόντα μας ενώ το νερό της βροχής απορροφάται πολύ πιο αργά από ότι σε παρόμοια δερμάτινα προϊόντα.


...Διαβάστε ακόμα....

Τι κάνει το Ιταλικό δέρμα τόσο ξεχωριστό?

Τι σημαίνει το δέρμα "Sauvage", "Napa", κτλ?


Copyright © 2023 - LeatherTouch Store. Η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του άρθρου χωρίς την έγγραφη άδεια της εταιρίας είναι παράνομη και διώκεται ποινικά από το νόμο.